Trend

Yabancı Borsalar ve ABD Borsaları

Yabancı Borsa Endeksleri ve ABD Borsaları

Giriş

Merhaba bu yazımda Dünyanın en büyük borsaları ile ABD’nin en büyük borsaları hakkında bilgi verecğeim. Dünyanın en hacimli borsaları yazısını iki bölüme ayırdım. İlk bölümde En büyük yabancı borsalar hakkında yazacağım ikinci bölümde ABD Borsaları hakkında yazacağım. Çok yararlı bir yazı olacağını düşünüyorum. Hazırsanız başlayalım.

Birinci Bölüm

Yabancı Büyük Dünya Borsaları

Merhaba, Dünya üzerinde işlem gören binlerce borsa bulunmaktadır. Aklıma takılan büyük, en büyük dünya borsalarını araştırmaya karar verdim. Daha önce ABD Borsalarını araştırmıştım. Büyük dünya borsaları derken hacim olarak en büyük dünya borsaları ve En büyük şirketlerin bulunduğu dünya borsalarını araştırdım (yabancı borsalar). Hazırsanız büyük dünya borsalarını teker teker inceleyelim.

En Büyük Yabancı Dünya Borsaları

1- New York Borsası ( NYSE) ABD


Büyük yabancı dünya borsaları yazımın ilk sırasında dünya üzerinde en büyük borsa olan Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan New York Menkul Kıymetler Borsası bulunuyor. NYSE piyasa değeri 2020 itibari ile 25.53 Trilyon Dolar’dır. New York menkul kıymetler Borsası içerisinde S&P 500 endeksi ve Dow Jones Endeksi bulunmaktadır. NYSE İşlem hacmi aylık ortalama 200 Trilyon Dolar’dır.

New York Menkul Kıymetler Borsası içerisinde IBM, Apple,Coco Cola,INTEL Gibi dünyanın en büyük şirketleri işlem görmektedir. Açık ara fark ile dünyanın en büyük borsası NYSE’dir. Aylık işlem hacmi 1.5 Trilyon Dolar’dır.

2- Nasdaq ABD

Dünyanın en büyük yabancı borsaları yazımızın içerisinde ikinci sırada Amerika Birleşik Devletlerinde yer alan Nasdaq bulunmaktadır. Dünyanın ilk elektronik borsasıdır. Piyasa değeri 11.23 Trilyon Dolar’dır. Nasdaq 100 Endeksi içerisinde Amazon, Facebook, Paypal, Adobe,Starbucks gibi dünya devleri işlem görmektedir. Dünay üzerinde bulunan en büyük ikinci borsa konumundadır. Aylık işlem hacmi, 1.26 Trilyon Dolar’dır.

3- Japon Exchange Group Japonya

Dünyanın en büyük yabancı üçüncü borsası Japon Exchange Group’tur. Japonya’da bulunmaktadır. Toplam piyasa değeri 5.1 Trilyon Dolar’dır.  Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunmaktadır. Nikkei 225 Endeksi Japon Exchange Group’un en önemli endeksidir.  Nikkei 225 Endeksi, Asya’nın en büyük borsalarından Tokyo Borsası’nın en fazla işlem hacmine sahip 225 hissesinden oluşmaktadır.

Nikkei 225 Endeksi içerisinde, Canon, Fujıtsu, Hitachi, Isuzu, Kawasaki, Komatsu, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Seiko, Sony, Suziki, Toyota gibi önemli şirketler bulunmaktadır. Aylık işlem hacvmi 81 Milyar Dolar’dır.

4- Londra Borsası İngiltere/İtalya

Londra Borsası dünyanın en büyük yabancı borsaları içerisinde piyasa değeri olarak en büyük dördüncü borsasırdır. Piyasa değeri 4.59 Trilyon Dolar’dır. 1571 yılında kurulmuş ve dünyanın en eski borsalarından biridir. Domino’s Pizza, Vodafone gibi önemli şirketler Londra Borsasında işlem görmektedir. Aylık hacim 219 Milyar Dolar’dır. kısa kodu LSE’dir.

5- Şanghay Menkul Kıymetler Borsası

Şanghay Menkul Kıymetler Borsası, Çin’in Şanghay kentinde bulunmaktadır. Dünyanın en büyük beşinci yabancı borsası konumundadır. Toplam piyasa değeri, 4.02 Trilyon Dolar’dır. Aylık işlem hacmi, 536 Milyar Dolar’dır. İşlem hacmi açısından Londra Borsasından daha fazladır ama piyasa değeri olarak Londra Borsası daha değerlidir.

Şanghay Menkul Kıymetler Borsası içerisinde bulunan endekslerde ICBC, Anhui, Aucma, Bank of China, İnsigma, Jiangsu, Zhejiang gibi şirketler işlem görmektedir. Şanghay Menkul Kıymetler Borsası kısa kodu GGD‘dir.

6- Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası

Merkezi Hong Kong’da Bulunan Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası Dünyanın piyasa değeri açıcsından en büyük yabancı altıncı borsasıdır. Toplam piyasa değeri 3.93 Trilyon Dolar’dır. Aylık İşlem Hacmi 182 Milyar Dolar’dır. Büyük dünya borsaları içerisinde yer alan Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası China Mobile, Hengan, Techtronic Industries gibi şirketlere ev sahipliği yapar.

7- Euronext Avrupa Birliği

Dünyanın önemli borsalarından biri de Avrupa Birliği Ülkelerinin şirketlerinin bulunduğu Euronext Borsasıdır. Amsterdam, Brüksel, Dublin, Lizbon, Oslo ve Paris’te işlem görmektedir. Piyasa değeri 3.9 Trilyon Dolar’dır. Bir aylık işlem hacmi ortalama 174 Milyar Dolar’dır. Euronext 2000 yılında Amsterdam, Brüksel ve Paris borsalarının tek çatı altında toplanması ile kurulmuştur.

8-  Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası Çin

Büyük yabancı dünya borsaları içerisinde sekizinci sırada Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası yer almaktadır. Borsanın piyasa değeri 2.50 Trilyon Dolar’dır. Aylık İşlem Hacmi 763 Milyar Dolar’dır. İşlem hacmi açısından Dünyanın en büyük üçüncü borsasıdır.  Büyük dünya borsalarını piyasa değerine göre sıraladığım için sekizinci sırada listede kendine yer bulmuştur. Kısa Kodu SZSE‘dir

9- Toronto Menkul Kıymetler Borsası Kanada

Toronto Menkul Kıymetler Borsası Kanada’nın Toronto şehrinde bulunmaktadır. Büyük dünya borsaları içerisinde piyasa değeri açısından 2.09 Milyar dolar ile dokuzuncu sırada yer almaktadır. Aylık işlem hacmi 97  Milyar Dolar’dır. Kısa kod TSX‘tir

10- Bombay Menkul Kıymetler Borsası Hindistan

Büyük yabancı dünya borsaları içerisinde piyasa değeri 2.56 Trilyon Dolar olan Bombay Menkul Kıymetler Borsası Hindistan’ın Bombay şehrinde bulunmaktadır. Aylık işlem hacmi 210 Milyar Dolar’dır. Kısa Kodu NSE’dir

Yabancı Borsalarda Nasıl İşlem Yapılır?

Yabancı borsalarda işlem yapmak günümüzden çok kolay hale gelmiştir. Dijitalleşmenin sağladığı avantajlar ile neredeyse her aracı kurum ve bankaların yatırım bölümleri yabancı borsalarda işlem yapmanıza olanak sağlar. Yabancı borsalarda işlem yapmak için ilk olarak yurt dışı yatırım hesabı açmalısınız. Aracı kurumunuz ile görüşme saplayıp yurt dışı yatırım hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

Yurt dışı borsalar işlem saatleri açısından ülkemiz ile farklılık göstermektedir. Yabancı borsalarda işlem saatlerini saha önce yazmıştım dilerseniz buradan yabancı borsalar işlem saatlerine ulaşabilirsiniz. yabancı borsalarda işlem yapmak için bazı aracı kurumlar belirli şartlar sunmaktadır. Benim aracı kurumum en son 5000 Dolar ile yatırım hesabı açılabileceğini söylemişti.

Yabancı borsa hesabı açtırmanın şartlarını çalıştığınız aracı kurumdan öğrenebilirsiniz. Çalıştığım bir aracı kurum yok derseniz Google üzerinde aracı kurum araması yapabilirsiniz. Ayrıca neredeyse tüm bankaların yatırım bölümleri var banka ile irtibat kurmanız halinde sizi yatırım bölümlerine yönlendireceklerdir.

Tekrar etmem gerekirse yabancı borsalarda hisse senedi alıp satmak veya yatırım yapmak için ilk olarak yabancı piyasalar yatırım hesabınız olmalı. Yabancı borsa hesabı açılırken de aracı kurumun size sunduğu şartlar yerine getirilmelidir.

Büyük yabancı dünya borsaları yazımın sonuna geldim. Umarım faydalı bir yazı olmuştur konu ile ilgili olarak iletişim yada yorum bölümünden iletişime geçebilirsiniz.

İkinci Bölüm

Abd Borsaları

Merhaba, yurt dışında yatırım yapmak isteyen kişiler için özellikle Abd borsalarında işlem işlem yapmak isteyenler için Abd borsaları hakkında detaylı bir araştırma yaptım. Abd borsaları yüksek işlem hacmi nedeniyle dünyada önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple abd borsalarına talep çok fazladır. Adb’de bulunan borsalar içerisinde 3 adet önemli borsa vardır. Bunlar;

  • New York Borsası ( NYSE)
  • Menkul Mağaza Otomatik Teklif Sistemi Ulusal Birliği (Nasdaq)
  • Amerikan Menkul Kıymetler Borsası (AMEX)

ilk olarak Abd’de bulunan en öenmli 3 borsa hakkında bilgi vereyim.

ABD Önemli Borsaları

New York Borsası ( NYSE)

New York borsası (NYSE), içerisinde işlem gören hisse senetleri açısından dünyadaki en büyük borsadır. NYSE’de işlem gören hisse senetlerinin büyüklüğü ortalama 28.5 trilyon dolar’dır. NYSE İşlem haci aylık ortalama 200 Trilyon Dolar’dır.

Eskiden özel bir kuruluş olarak işletilen NYSE, elektronik ticaret borsası, Archipelago’nun satın alınmasının ardından 2005 yılında bir kamu kuruluşu haline geldi . 2007’de , Avrupa’nın en büyük borsa olan Euronext ile birleşti, daha sonra Intercontinental Exchange tarafından satın alındı ve NYSE Euronext’nin kurulmasına yol açtı.

New York Menkul Kıymetler Borsasının açılış tarihi 17 Mayıs 1792’ye kadar uzanıyor. O gün, New York City’den 24 borsacı 68 Wall Street’te Buttonwood Anlaşmasını imzaladı . New York Menkul Kıymetler Borsası, üç devlet tahvili ve iki banka hissesi içeren beş menkul kıymet ile işlemlere başladı. New york borsası (NYSE) hafta içi her gün 16:30 ile 23:00 saatleri arasında işlem görmektedir. ABD Resmi tatil günlerinde ve hafta sonları kapalıdır.

Menkul Mağaza Otomatik Teklif Sistemi Ulusal Birliği (Nasdaq)

Nasdaq, menkul kıymet alım ve satımı için küresel bir elektronik pazardır. Nasdaq, Ulusal Menkul Kıymet Satıcıları Birliği (NASD) tarafından yatırımcıların bilgisayarlı, hızlı ve şeffaf bir sistemde menkul kıymet ticareti yapmalarını sağlamak için oluşturulmuş ve 8 Şubat 1971’de faaliyete geçmiştir. Nasdaq dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilmektedir. Piyasa değeri 10 trilyon Dolar’ın üzerindedir. Kurucusu Gordan Macklin ve Ceo’su 2017’den beri Adena Friedman’dır.

Merkezi New York’ta bulunan Nasdaq OMX, başta hisse senedi olmak üzere opsiyonlar, sabit gelir, türev ürünler ve emtialar dahil olmak üzere 25 pazarın yanı sıra ABD ve Avrupa’daki bir takas odası ve beş merkezi menkul kıymetler deposunu işletmektedir. En son ticaret teknolojisi, 50 ülkede 70 borsa tarafından kullanılmaktadır. Nasdaq, NDAQ sembolü altında listelenmiştir ve 2008’den beri S&P 500’ün bir parçasıdır.

Nasdaq, menkul kıymet alım ve satımı için küresel bir elektronik pazardır. Dünyanın ilk elektronik borsasıydı. Apple ve Facebook dahil olmak üzere dünyanın teknoloji devlerinin çoğu Nasdaq’ta yer almaktadır. Adb borsalarında işlem gören en değerli 100 şirketin hisselerine Nasdaq’ta işlem görmektedir. Nasdaq borsasında 3000’den fazla hisse senedi blunmaktadır.

Amerikan Menkul Kıymetler Borsası (AMEX)

Amerikan Menkul Kıymetler Borsası (AMEX) bir zamanlar ABD’deki üçüncü en büyük borsaydı. NYSE Euronext, 2008 yılında AMEX’i satın aldı. AMEX, yabancı menkul kıymetlerin işlem görmesi açısından öncü borsa durumundadır. Bugün, AMEX, NYSE Amerika olarak bilinir. 2008 yılında NYSE Euronext AMEX’i satın aldı. Sonraki yıllarda NYSE Amex Equities ve NYSE MKT olarak devam etti. AMEX, New York Menkul Kıymetler Borsası’nın (NYSE) büyük bir rakibi idi, ancak zamanla Nasdaq daha büyük hale geldi. Nasdaq ve NYSE’den farklı olarak AMEX , borsada işlem gören fonlara (ETF’ler) odaklanmaktadır.

Abd borsalarını inceledikten sonra sıra Abd borsaları içerisinde işlem göre önemli Abd borsa endekslerine geldi. Dünyada en fazla işlem gören Abd borsa endekslerini anlatarak yazımıza devam edelim. İlk olarak New York Borsası (NYSE) Endekslerine bakalım.

New York Borsası (NYSE) Endeksleri

Dow Jones Endeksi Nedir?

Dow 30 olarak da bilinen Dow Jones Endüstriyel Ortalama (DJIA) endeksi, New York Menkul Kıymetler Borsası ( NYSE ) ve NASDAQ’da işlem gören 30 büyük, halka açık  şirketileri izleyen bir borsa endeksidir . Dow Jones adını, iş ortağı Edward Jones ile birlikte 1896’da endeksi oluşturan Charles Dow’dan alıyor. Dow Jones, ABD’nin en eski ikinci piyasa endeksidir. Dow Jones Industrial Average (DJIA), ABD’de mavi çipli hisse senetleri için yaygın olarak izlenen bir kıyaslama endeksidir. DJIA, New York Menkul Kıymetler Borsası ve NASDAQ’da işlem gören 30 büyük, halka açık şirketi izleyen fiyat ağırlıklı bir endekstir.

Endeks ilk olarak 1896’da piyasaya çıktığında, sadece 12 şirket içeriyordu. Bu şirketler öncelikle demiryolu, pamuk, gaz, şeker, tütün ve petrol endüstrisindeki şirketler de dahil olmak üzere sanayi sektörünün bir parçasıydı. Finansal sıkıntı nedeniyle piyasa değerinin büyük bir kısmını kaybeden bir şirket Dow’dan çıkarılabilir.

  • 15 Mart 1933: Endeksteki bir günlük en büyük yüzde kazancı, 1930’ların ayı piyasasında gerçekleşti ve toplam yüzde 15,34 oldu. Dow 8.26 puan kazandı ve 62.10’da kapandı.
  • 19 Ekim 1987: En büyük bir günlük yüzde düşüş Kara Pazartesi günü gerçekleşti . Endeks yüzde 22.61 düştü. Program ticaretinin katkıda bulunan bir faktör olmasına rağmen, endeksin çökmesine bir sebep yoktu
  • 3 Mayıs 2013: Dow Jones Endeksi, tarihte ilk kez 15.000’i geçti.
  • 25 Ocak 2017: Dow Jones  Endeksi ilk kez 20.000 puanın üzerine çıktı.
  • 4 Ocak 2018: Endeks, 25.000 puanın üzerinde ilk kapanış olan 25.075.13’te kapandı.
  • 17 Ocak 2018: Dow, 26.000 puanın ilk kapanışı olan 26.115.65’te kapandı.
  • 5 Şubat 2018: Dow 1175,21 puanla rekor kırdı.
  • 12 Şubat 2020: Dow, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 29.551’e ulaştı.

Dow Jones Endeksi Hisseleri

  • 3M (MMM)
  • American Expess (AXP)
  • Apple Inc. (APPL)
  • Boeing (BA)
  • Caterpillar Inc. (CAT)
  • Chevron Comparition ( CVX)
  • Cysco Systems (CSCO)
  • The Coca Cola Company (KA)
  • Dow Inc. (DOW)
  • Exxonmobile (XOM)
  • Goldamn Sachs (GS)
  • The Home Depot (HD)
  • IBM (IBM)
  • INTEL (INTC)
  • Johnson&Johnson (JNJ)
  • Jpmorgan Chase (JPM)
  • McDonald’s (MCD)
  • Merk & co. (MRK)
  • Mıcrosoft (MSFT)
  • Nıke (NKE)
  • Pfizer (PFE)
  • Procter & Gamble (PG)
  • The Travelers Companies (TRV)
  • United Heald Group (UNH)
  • United Technologies (UTX)
  • Verizon (VZ)
  • Visa Inc. (V)
  • Walmart (WMT)
  • Walgreens Boots Aliance (WBA)
  • The Walt Dısney Companıy (DIS)

Standart  And Poor’s Endeksi (S&P500)

S&P 500 Endeksi veya Standard & Poor’s 500 Endeksi, ABD’de halka açık en büyük 500 şirketin piyasa sermayesi ağırlıklı endeksidir. S&P, halka açık alım satım için mevcut hisse sayısına göre hesaplanan bir endekstir, yani şirket piyasası aktifleştirmeleri, kamu ticareti için mevcut hisse adedi ile ayarlanır. Endeks geniş kapsamlı ABD hisse senetlerinin en iyi göstergesi olarak kabul edilmektedir.

S&P 500, S&P Global 1200 endeks ailesinin bir üyesidir.  Diğer popüler endeksler arasında, orta ölçekli şirketler grubunu temsil eden S&P MidCap 400 ve küçük ölçekli şirketleri temsil eden S&P SmallCap 600 bulunmaktadır. S&P 500 toplam piyasa değeri yaklaşık 23 trilyon dolardır.

S&P 500 Hisseleri

Abd borsaları içerinde bulunan S&P500 Endesinde olan tüm hisseleri yazmam mümkün değil fakat bir kaç tane S&P500 Endeksi hissesi yazabilirim. Hisselerin altında, tam liste linkini paylaşacağım.

  • American Airlines
  • American Express
  • Apple
  • Duke Energy
  • eBay
  • Expedia
  • Flowserve
  • MasterCard
  • Microsoft
  • Morgan Stanley

S&P 500 Endeksi tam listesine ulaşmak için TIKLAYIN

 NASDAQ (NASDAQ100) Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi, Nasdaq borsasında işlem gören en büyük, en aktif olarak işlem gören 100 ABD şirketinin sepetidir . Endeks, ticari ve yatırım bankaları gibi finans endüstrisi dışında çeşitli sektörlerden şirketleri kapsamaktadır. Bu finansal olmayan sektörler perakende, biyoteknoloji, endüstriyel, teknoloji, sağlık hizmetleri ve diğerlerini içermektedir.

Nasdaq 100 Endeksinde işlem görecek her şirket Nasdaq 100’e üye olmalı ve en az iki yıl borsaya kote olmalıdır. Ayrıca, borsada işlem gören hisse senetlerinin  ortalama günlük işlem hacminin  200.000 olması ve kazançların, üçer aylık ve yıllık olarak kamuya açıklanması gerekmektedir. Son derece yüksek piyasa değeri olan yeni halka açık şirketler için bazı istisnalar söz konusudur. İflas sorunları olan şirketler Invesco QQQ Trust’tan çıkarılır.

Nasdaq 100 Endeksi Hisseleri

Abd borsaları içerisinde önemli endekslerden biri de Nasdaq 100 Endeksidir. Nasdaq 100 Endeksine ait tüm hisseleri paylaşmak yerine bazı hisseleri paylaşmayı tercih ettim. Tam liste linkini Hisselerin altına bırakıyorum.

  • Adobe
  • Amazon
  • Citrix Systems
  • Comcast
  • Electronic Arts
  • Facebook
  • Fox
  • Mondelez
  • Netflix
  • PayPal
  • Starbucks
  • Vertex Pharmaceuticals

Nasdaq 100 Endeski hisseleri tam liste için TIKLAYIN

NYSE U.S 100 Endeksi:

New York Borsasında işlem gören en büyük 100 şirketin hisse senetlerinin ortlamaları alınarak hesaplanan bir endekstir. Abd borsaları içerisinde önemli bir yere sahiptir.

NYSE U.S. 100 Endeksi Hisseleri

Abd borsaları içerisinde önemli bir yere sahip olan NYSE U.S. 100 Endeksinden bazı hisse senetlerini yazacağım. Endekse ait olan tüm hisselerin linkini Hisse listesinin altına bırakıyorum.

  • Abbott Laboratories
  • Allstate Corp.
  • Boeing Co.
  • Chevron Corp.
  • Corning Inc.
  • Colgate-Palmolive Co.
  • General Dynamics Corp.
  • Kimberly-Clark Corp.
  • PepsiCo Inc.
  • Valero Energy Corp.

NYSE U.S. 100 Endeksi tüm hisselerinin listesini görmek için TIKLAYIN

NYSE Kompozit Endeksi

NYSE Kompozit Endeksi, New York Borsasında listelenen tüm hisse senetlerinin performansını yansıtan izlenebilir bir endekstir. 1966 yılında New York Borsası’ndaki tüm hisselerin performansının ölçülmesi için kurulmuştur. Endekste en az 1.500’ü ABD şirketi olan 1.900’ün üzerinde hisse senedi, gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) ve takip hisseleri bulunmaktadır. NYSE Kompozit Endeksi, sıkı listeleme gereklilikleri ve varlıklarının genişliği nedeniyle küresel çeşitlilik nedeniyle bir kalite algısına sahiptir.

NYSE TMT Endeksi

NYSE TMT Endeksi Amerika borsaları içerisinde New York Borsası endekslerinden biridir. Teknoloji, Medya ve İletişim sektöründe faaliyet gösteren halka açık en büyük 100 Şirketin hisse senetlerinden oluşmaktadır.

NYSE International Endeksi

NYSE International Endeksi, NYSE’de işlem gören ABD dışındaki en büyük 100 hisse senedini takip eden bir New York Borsası endeksidir. Endeks, uluslararası borsaların yüzde 27’sini kapsıyor, 3.8 milyar dolarlık toplam piyasa değerine sahip ve 18 ülkeyi temsil ediyor.

NYSE International Endeksi Hisseleri

NYSE International Endeksi hisselerinin tümünü yazamayacağım ama tam listenin linkini hisse listesinin altına bıracakacağım.

  • ABB (Asea Brown Boveri)
  • AEGON N.V.
  • AstraZeneca PLC
  • BP plc (British Petrol)
  • Canon Inc.
  • Deutsche Bank AG
  • Honda Motor Co. Ltd.
  • Nokia Oyj (Nokia Corp.)
  • Philips N.V.
  • Shell (Royal Dutch Shell) (A)
  • TOTAL S.A.
  • Vodafone Group PLC

NYSE International Endeksi Tam Listesine Ulaşmak İçin TIKLAYIN

ABD Borsaları yukarıda da söylediğim gibi çok büyük ve işlem hacmi en fazla olan borsalardır. Abd borsalarında dünyanın dört bir yanından yatırımcılar işlem yapmaktadır. Türkiye’de bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yatırımcılar da Abd Borsalarında işlem yapabilirler.

ABD Borsalarında Nasıl İşlem Yaplır?

Abd borsaları yazımız içerisinde Abd borsalarında nasıl işlem yapılır biraz bahsedelim. Dünyanın en büyük piyasalarında biri olan Abd borsalarında işlem yapmak isteyen bir yatırımcı, ilk olarak yabancı piyasalarda işlem yapmasını sağlayacak yurt dışı yatırım hesabı açtırmalıdır.

Aracı kurumlar yada bankalar üzerinden yurt dışı yatırım hesabınızı açtırabilirsiniz. Her banka ve aracı kurumun yurt dışı piyasalarında işlem yapma limitleri farklılık gösterir. İsmini vermeyeceğim bir banka yurt dışı işlemleri için hesabımda en az 1000 Dolar olması gerektiğini söylemişti. Yani yurt dışı piyasalarda işlem yapmak istediğinizde aracı kurum yada banka sizden bazı şartları yerine getirmenizi ister. Paranız Abd borsalarında kolaylıkla işlem yapabilirsiniz.

Bana göre en büyük şart para miktarı. Geri kalan şartları neredeyse tüm yatırımcılar yerine getiriyor zaten. Abd borsalarında işlem yapmak günümüzde çok kolay hale gelmiştir. Veriler anlık olarak işlendiğinden,Piyasanın açık olduğu zamanlarda anında alış ve satış işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Abd borsalarında işlem yapmak istediğiniz zaman ilk olarak çalıştığınız aracı kurum ile iletişime geçerseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Kendi çalıştığınız aracı kurumunuzun şartlarını beğenmezseniz diğer aracı kurum yada bankalarla da iletişime geçebilirsiniz. Şartları size uygun olan aracı kurum yada banka ile kolaylıkla Abd borsalarında hisse senedi alıp satabilirsiniz.

Dünyanın en büyük borsa endeksleri ile ABD Borsaları yazımın sonuna geldim. Umarım bilgi verici bir yazı olmuştur. Dış kaynaklardan araştırmalarım sonucunda bu bilgilere ulaşabildim. İngilizcem pek yeterli değil o sebeple anlatım bozuklukları olduysa affola. Herkese bol kazançlar dilerim hoşçakalın.


İlginizi Çekebilir

Asya Borsaları Saat Kaçta Açılıyor Öğrenmek İçin TIKLAYIN

Ayı ve Boğa Piyasası Nedir Öğrenmek İçin TIKLAYIN

Borsada Dibe Uzaklık Ne Demek Öğrenmek İçin TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.|

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu